Onbenut potentieel aanboren

dec 14, 2021

Veel sectoren kampen met een tekort aan personeel; de bouw/aannemerij, horeca, productie, zorg… Waarom zoeken we niet met elkaar naar het onbenut potentieel van werknemers? Want dat is er!

NetWERK is een kleine organisatie in de Krimpenerwaard dat zich in zet mensen te laten participeren in onze samenleving. Werk is daar een belangrijk onderdeel in; veel van deze mensen dromen om (weer) in het arbeidsproces te komen. En voor een deel is dat haalbaar mits dit onder goede condities gebeurd. We willen allemaal graag het schaap met de vijf poten; maar dat potentieel zit echt al ergens in een leuke functie.

Centrale vraag is: ben je als werkgever bereid flexibel te zijn? Te kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden? Vandaag de dag zijn er veel ondersteuningsmogelijkheden om mensen die niet volledig voldoen aan het profiel een plaats te geven in je bedrijf. Denk aan een indicatie doelgroepenregister of het beschut werk waardoor er loonkostensubsidie mogelijk is. Of denk aan de gemeente die diverse basistrajecten in gang zet om mensen naar een minimum kwalificatie niveau te brengen in samenwerking met het bedrijfsleven. Het vraagt een andere manier van denken… maar dan kunnen we wel het onbenut potentieel aanboren.

Wil je daar eens meer over weten of er eens over van gedachten wisselen? Neem dan gerust contact op met Corine de Haij van NetWERK (info@netwerkkrimpenerwaard.nl), met de accountmanagers van de gemeente (Dominique Heierman, tel. 0182 729999) of het werkgeversservicepunt Midden Holland (www.wspmiddenholland.nl). We denken graag met je mee.