Vluchtelingenopvang en -hulp voor Oekraïners

mrt 12, 2022

Zoals u weet is Oekraïne momenteel in oorlog met Rusland. De Russische invasie in Oekraïne heeft een snelgroeiende vluchtelingenstroom op gang gebracht van een omvang die Europa sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer gezien heeft. Inmiddels zijn er meer dan 2 miljoen Oekraïners de grens met (vooral) Polen overgestoken. Dat getal kan snel oplopen tot wel 5 of 6 miljoen mensen. Nederland wil deze mensen graag de hulp bieden die zij nodig hebben. Ook onze gemeente wil hier graag haar steentje aan bijdragen.

De gemeente is op zoek naar opvanglocaties waar Oekraïners een veilige plek kunnen vinden. Op dit moment is er een aantal locaties in beeld. Maar de nood is hoog en er zijn veel opvangplekken nodig. Daarom wordt er ook gevraagd of inwoners van Nederland en dus ook in Krimpen, een plek hebben om Oekraïners in hun eigen huis op te vangen.

Alle andere vormen van hulp zijn ook altijd welkom!

U kunt initiatieven aanmelden bij oekraine@krimpenaandenijssel.nl.

Als lokale overheid begrijpen we dat er veel vragen leven ten aanzien van deze opvang. Die hebben wij ook, en momenteel werken we hard om de eerste acute nood te kunnen lenigen en een structuur en organisatie op te zetten. Laten we met elkaar proberen het goede te doen. Schroomt u vooral niet om contact op te nemen als u daartoe de behoefte voelt.