Raadhuisplein Events  

apr 11, 2022

In 2022 worden er onder de noemer Raadhuisplein Events maar liefst zeven events georganiseerd. De aftrap hiervan was afgelopen zaterdag, 9 april, in de vorm van een braderie aangevuld met veel kinder-entertainment. Winkelcentrum Crimpenhof is hierin de initiator en coördinator, maar werkt hierin nauw samen met diverse lokale organisaties en de gemeente Krimpen aan den IJssel.

De Raadhuisplein events zijn in het leven geroepen omdat Crimpenhof en de gemeente de behoefte hadden om meer levendigheid in het centrum van Krimpen aan den IJssel te creëren en de centrumfunctie in te vullen met events waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en zich kunnen vermaken. Op deze manier kan het ‘Hart van Krimpen’ meer betekenis krijgen voor alle inwoners.

‘Hart van Krimpen’ betekent buiten vermaak voor inwoners, ook een uitgelezen kans om verbinding te maken met allerlei lokale instellingen als De Tuyter, de Molukse gemeenschap en Krimpen Presents. Door krachten, kennis en budgetten te koppelen ontstaan er meer mogelijkheden om samen grootschalige events te organiseren en meer samenhang in de Krimpense gemeenschap te creëren.

De locatie is voor de events is altijd als start Raadhuisplein. Bij sommige events wordt de locatie voor de events uitgebreid naar het Hoogstadeplein bij De Tuyter met winkelcentrum Crimpenhof als verbinding.

Welke evenementen staan er op de planning?

De volgende activiteit is de boeken- en platenmarkt en wordt georganiseerd door een doorgewinterde lokale vrijwilliger die deze markten in het verleden al voor Crimpenhof heeft georganiseerd en deze keer op een de locatie Raadhuisplein en in samenwerking met een professionele boekenmarkt organisator. Op zaterdag 28 mei staat het plein vol met kramen met boeken, LP’s en singletjes. Heerlijk om te snuffelen of op zoek te gaan naar dat ene plaatje.

De jaarlijkse bloemenmarkt, organisatie door de gemeente, vindt dit jaar plaats op tweede Pinksterdag maandag 6 juni.

Zaterdag 2 juli is er een Indische markt en deze wordt georganiseerd door een enthousiaste en kundige vrijwilligster uit de Molukse gemeenschap in Krimpen aan den IJssel in nauwe samenwerking met Crimpenhof. Op deze dag staan er kraampjes met allerlei Indische producten op het Raadhuisplein, zijn er lekkere hapjes en drankjes én muzikale optredens.

In de zomervakantie op zaterdag 23 juli zal op initiatief van MtD (Making the Difference) een grote clubcompetitie organiseren met een route langs onder andere langs winkelcentrum Crimpenhof.

Zaterdag 10 september is weer een grote braderie, maar deze keer in combinatie met live entertainment. Op deze dag is de opening is van het cultureel seizoen, daarom worden er diverse optredens verzorgt in samenwerking met Ontmoetingscentrum de Tuyter.

En als prachtige afsluiter van het zomerseizoen van de Raadhuisplein Events 2022 zal het grootste gratis muziekfestival van de Krimpenerwaard, het Krimpen Music Festival, op zaterdag 17 september op het Raadhuisplein plaatsvinden. Winkelcentrum Crimpenhof organiseert direct naast het muziekfestival het Kinder Speel Festival.

Kijk voor meer informatie op de website: https://www.crimpenhof.nl/