Lokale ondernemer aan het woord: Roy van De Jong Gedenksteen onderhoud

jul 20, 2022

In onze rubriek ‘Ondernemer aan het woord’ interviewen wij leden van ondernemersclub Lekker Wonen & Werken in de Krimpenerwaard. Wij stellen je voor aan ondernemers uit de Krimpenerwaard en vertellen over hun expertise, groei of een bijzondere prestatie die zij onlangs geleverd hebben. Deze maand geven wij het woord aan Roy de Jong van de Jong Gedenksteen onderhoud in Krimpen aan de Lek.

Je kent het wel, van die verwaarloosde gedenkstenen op de begraafplaats die niet of nauwelijks worden onderhouden. Roy (23 jaar) kon het niet langer aanzien en startte twee jaar terug zijn eigen bedrijf De Jong Gedenksteen onderhoud. Inmiddels onderhoud hij al ruim 300 graven en voert hij zelfs restauratiewerkzaamheden uit zoals: het schilderen of overschilderen van grafopschriften, extra opschriften plaatsen, het lijmen van gebroken stenen, maar ook het complete onderhoud zoals bloemen, perkjes en grond.

Het is niet een alledaags beroep, ‘’maar het is heel dankbaar werk’’ – vertelt Roy trots. ‘’Er zijn mensen die niet meer in staat zijn om voor een graf te zorgen of graven waarvan de letters door de jaren heen zijn verweerd. Ik knap dit graag op en zie dan wat dit met mensen doet.’’

De enorme groei die het bedrijf sinds de start constant ondergaat, geeft aan hoeveel behoefte er is aan de dienst die Roy met zijn bedrijf levert. De Jong Gedenksteen onderhoud bied een compleet pakket aan op het gebied van grafverzorging. Daarnaast verzorgt hij grafdelving voor onder andere de gemeente Krimpen aan den IJssel. ‘’Het begon allemaal heel basic, maar inmiddels hebben we naast de nodige ervaring een bedrijfspand, machines én personeel’’.

De gemeente Krimpenerwaard is niet alleen Roy zijn werkgebied, hij is er ook geboren en getogen. Het voordeel van wonen in een dorp vindt hij de verbinding met mensen. ‘’Als voorstander van lokaal ondernemen zijn wij lid geworden van ondernemersclub Lekker Wonen & Werken in de Krimpenerwaard’’. Bovendien bied De Jong Gedenksteen onderhoud volop werkgelegenheid aan.

Interesse in een mogelijke samenwerking of op zoek naar meer informatie betreft de onderhoudspakketten van De Jong Gedenksteen onderhoud? Ga naar www.dejonggedenksteenonderhoud.nl of neem vrijblijvend contact op met Roy de Jong.