Contactdagen Bedrijven & Onderwijs

sep 2, 2022

Contactdagen Bedrijven en Onderwijs: voor iedereen uit de Krimpenerwaard, Krimpen en Capelle aan den IJssel

Op 23, 24 en 25 november vindt er op initiatief van Ondernemersclub Lekker Wonen & Werken in de Krimpenerwaard de Contactdagen Bedrijven en Onderwijs, in combinatie met een banenbeurs, plaats op het Tuyterplein in Krimpen aan den IJssel. Ondernemers uit de Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel kunnen hieraan deelnemen met een stand. De bezoekers van het meerdaagse evenement bestaat enerzijds uit leerlingen van het voortgezet onderwijs en anderzijds uit een grote groep werkzoekenden.

De nieuwe generatie verbinden met lokale ondernemers

Het doel van dit loopbaanoriëntatie evenement is om jong talent en bedrijven uit onze regio met elkaar in contact te brengen. De start van iedere dag wordt ingevuld met het bezoek van de leerlingen. De leerlingen in de leeftijdscategorie van 15 tot 17 jaar zitten in het voortgezet onderwijs in de gemeentes Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. Ondernemers en leerlingen worden gericht samengebracht op basis van de interesses en kwaliteiten van de leerlingen.

Lokaal ondernemen is belangrijker dan ooit
De middagen staan volledig in het teken van netwerken en zakendoen. In totaal zijn er 120 stands beschikbaar voor lokale ondernemers. Ondernemersclub Lekker Wonen & Werken in de Krimpenerwaard merkte bij de start van de club in oktober vorig jaar al een enorme behoefte aan lokale verbinding. Ook speelt er al langere tijd de behoefte aan lokale verbinding tussen ondernemers en het onderwijs. De Contactdagen Bedrijven en Onderwijs is voor ondernemers de ideale gelegenheid om potentiële klanten te ontmoeten, samenwerkingen aan te gaan, toekomstig personeel te ontmoeten én om te netwerken met andere lokale ondernemers. Voor leerlingen en werkzoekenden de perfecte plek om je te oriënteren!

Ook een Banenbeurs voor werkzoekenden

De organisatie van de Contactdagen Bedrijven en Onderwijs wil inspelen op het tekort aan personeel bij verschillende lokale ondernemers. Nog nooit is er eerder zoveel vraag geweest naar personeel, waardoor er al een succesvolle digitale vacaturebank (www.vacaturebankkrimpenerwaard.nl) is ontwikkeld door de ondernemersclub. Tijdens de Contactdagen Bedrijven en Onderwijs is er de mogelijkheid gecreëerd voor ondernemers om in contact te komen met eventueel toekomstig personeel.

Interesse of direct aanmelden? Mail naar info@lekkerwonenindekrimpenerwaard.nl