Ondernemer aan het woord: Elize van Laarsjes in de Polder

feb 14, 2023

In onze rubriek ‘Ondernemer aan het woord’ interviewen wij leden van Ondernemersclub Lekker Wonen & Werken in de Krimpenerwaard. Wij stellen je voor aan ondernemers uit de Krimpenerwaard en vertellen over hun expertise, groei of een bijzondere prestatie die zij onlangs geleverd hebben. Deze maand geven wij het woord aan Elize Vonk Noordegraaf van Laarsjes in de Polder gevestigd aan Schuwacht in Lekkerkerk.

De agrarische kinderopvang is populairder dan ooit. Dat weten eigenaren Martijn & Elize van Laarsjes in de Polder maar al te goed. In mei vorig jaar openden zij de deuren van hun agrarische kinderopvang in Lekkerkerk en inmiddels bieden zij plek aan maximaal 32 kinderen per dag.

Martijn is geboren en getogen in Lekkerkerk en is verantwoordelijk voor de melkveehouderij. ‘’De kinderen noemen hem Boer Martijn en ze vinden het fascinerend om hem aan het werk te zien op de trekker’’ vertelt Elize met een glimlach. Elize komt oorspronkelijk uit Oudewater en samen hebben ze 3 kinderen.

Sinds Martijn het boerenerf officieel overnam van zijn ouders, begon het plan bij Elize te kriebelen om een extra activiteit te organiseren naast de melkveehouderij van haar man. ‘’Vooraf hebben we goed en uitgebreid onderzoek gedaan naar de wensen in de omgeving. Al snel kwam het idee van een agrarische kinderopvang en vervolgens hebben we ons aangesloten bij de Vereniging voor Agrarische Kinderopvang.’’ Elize zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt bij Laarsjes in de Polder, van personeelszaken tot het behandelen van nieuwe aanvragen en het geven van rondleidingen aan ouders en verzorgers. ‘’De korte lijnen en het menselijke contact worden erg gewaardeerd’’.

Momenteel bestaat het team van Laarsjes in de Polder uit maar liefst tien pedagogisch medewerkers, één beleidsmedewerkster én twee stagiaires. Het team biedt kleinschalig hoogwaardig agrarisch kinderopvang aan voor alle kinderen vanaf 10 weken tot 4 jaar oud. Het kinderdagverblijf is zowel binnen als buiten ruimtelijk ingericht en staat in directe verbinding met de polder en het boerenerf.

Als we Elize vragen om de sfeer van de kinderopvang te omschrijven, dan spreekt ze van een ‘’prikkelarme plek waar kinderen vrij en veilig in de natuur kunnen spelen en ontdekken’’. Bij Laarsjes in de Polder is ieder kind nog gewoon kind. ‘Buiten gewoon goed is de perfecte omschrijving van onze kinderopvang, zowel alle woorden los als in combinatie met elkaar. De kinderen zijn veel buiten. Ze spelen niet alleen buiten, maar leren ook buiten. Denk aan het tellen van kalfjes, het knutselen met spullen van buiten, buiten slapen en buiten eten. En niet alleen bij temperaturen van 30 graden. De pedagogisch medewerkers geven de kinderen letterlijk en figuurlijk de ruimte om zichzelf te zijn en in eigen tempo ervaringen op te doen’’ – aldus Elize.

Laarsjes in de Polder is vorig jaar lid geworden van Ondernemersclub Lekker Wonen & Werken in de Krimpenerwaard om verschillende redenen. ‘’Wij vinden het belangrijk dat het personeel ook uit deze regio komt en via het platform kunnen wij onbeperkt vacatures plaatsen. Bovendien hebben wij de hulp ingeschakeld van lokale bedrijven al vanaf de start van ons bedrijf, denk aan een schoonmaakbedrijf uit de regio en het laten ontwerpen en bedrukken van onze bedrijfskleding door een lokale partij. Het is ideaal voor ons om op één platform al deze lokale zaken te kunnen vinden’’.

Ben jij nieuwsgierig naar Laarsjes in de Polder? Ga voor meer informatie naar de website van Laarsjes in de Polder of volg ze op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en nieuws.